Правилно позиционирање на вашето осветлување.


Зошто е важно правилното позиционирање на осветлувањето ?

Во текот на нашето долгогодишно постоење и искуство еден од најчестите предизвици кои ги имаме ние и нашите клиенти е правилното позиционирање на осветлувањето во вашиот дом.
Постојат повеќе критериуми кои треба да се исполнат при планирање на вашето осветлување во зависност од тоа која е вашата цел и што сакате да постигнете во вашиот простор.

Ние ви посочуваме 3 главни критериуми :

  • Функционалност – доволно осветлување на просторот
  • Естетика – да се вклопува перфектно во стилот и дизајнот
  • Практичност – лесно оддржување на вашите светилки

Како до правилно позиционирање на вашето осветлување ?

Една од клучните работи за правилно да го позиционирате вашето осветлување е навременото ПЛАНИРАЊЕ на вашиот простор. Се препорачува уште во најраната фаза пред да почнете да градите или реновирате, согласно намената на просторијата, да ја направите вашата електро-инсталација, за да ги избегнете сите грешки кои најчесто ги правиме.


За тоа каде и како треба да бидат поставени вашите главни и помошни светилки во зависност од функцијата на просторот можете да разгледате во продолжение на нашиот блог пост.

1.Осветлување на дневен простор

2.Осветлување на терпезарија

3.Осветлување на остров/шанк

4.Осветлување на спална соба

5.Осветлување на ходник/галерија

6.Осветлување на тоалет/купатило


Почитувани тоа би било се за овој блог пост,мило ни е доколку ви помогнавме на било кој начин, а доколку имате повеќе прашања,повелете во нашите продавници за дополнителни и бесплатни консултации.


овој текст е објавен во категоријата совети и едукација за правилно осветлување и ги користи следниве клучни зборови: лед осветлување, лед сијалици, лед ламби, лед, лустер, лустери, продавница за осветлување, led osvetluvanje, led lambi, led sijalici, luster, lusteri, prodavnica za osvetluvanje strumica, osvetluvanje, dnevna soba, terpezarija, spalna, kujna