Зошто е важно правилното позиционирање на осветлувањето ?

Во текот на нашето долгогодишно постоење и искуство еден од најчестите предизвици кои ги имаме ние и нашите клиенти е правилното позиционирање на осветлувањето во вашиот дом.
Постојат повеќе критериуми кои треба да се исполнат при планирање на вашето осветлување во зависност од тоа која е вашата цел и што сакате да постигнете во вашиот простор.

Ние ви посочуваме 3 главни критериуми :

  • Функционалност – доволно осветлување на просторот
  • Естетика – да се вклопува перфектно во стилот и дизајнот
  • Практичност – лесно оддржување на вашите светилки

Како до правилно позиционирање на вашето осветлување ?

Една од клучните работи за правилно да го позиционирате вашето осветлување е навременото ПЛАНИРАЊЕ на вашиот простор. Се препорачува уште во најраната фаза пред да почнете да градите или реновирате, согласно намената на просторијата, да ја направите вашата електро-инсталација, за да ги избегнете сите грешки кои најчесто ги правиме.


За тоа каде и како треба да бидат поставени вашите главни и помошни светилки во зависност од функцијата на просторот можете да разгледате во продолжение на нашиот блог пост.

1.Осветлување на дневен простор

2.Осветлување на терпезарија

3.Осветлување на остров/шанк

4.Осветлување на спална соба

5.Осветлување на ходник/галерија

6.Осветлување на тоалет/купатило


Почитувани тоа би било се за овој блог пост,мило ни е доколку ви помогнавме на било кој начин, а доколку имате повеќе прашања,повелете во нашите продавници за дополнителни и бесплатни консултации.


овој текст е објавен во категоријата совети и едукација за правилно осветлување и ги користи следниве клучни зборови: лед осветлување, лед сијалици, лед ламби, лед, лустер, лустери, продавница за осветлување, led osvetluvanje, led lambi, led sijalici, luster, lusteri, prodavnica za osvetluvanje strumica, osvetluvanje, dnevna soba, terpezarija, spalna, kujna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s